Navodilo za spletni nakup
Kako do smučarske vozovnice brez čakanja na blagajnah žičnic?
 
 
Korak 1: izberi smučarski center
V vnosno polje vpišite željeni smučarski center in med ponujenimi možnostmi izberite smučarski center.
Iskanje lahko naredite tudi preko posameznih držav in smučarskih centrov, ki so na voljo v posamezni državi.
 
 
Korak 2: izberi datum in vrsto smučarskih vozovnic
Po izbiri kraja  je potrebno izbrati med urnimi, dnevnimi in večdnevnimi vozovnicami. Na koledarju potem določite datum ali obdobje za katero želite kupiti smučarske vozovnice.
 
 
Korak 3: določi starostno skupino
Izberete starostno skupino, za katero kupujete smučarsko vozovnico in vnesete ime, priimek ter rojstne podatke za vse izbrane starostne skupine. V kolikor kupujete smučarske vozovnice za več oseb, ki so različne starosti, potem na tem koraku vnesete vsa imena in rojstne podatke.
 
 
Korak 4: potrdi izbrano smučarsko vozovnico
Sistem vam glede na podatke, ki ste jih vnesli ponudi izbiro smučarskih vozovnic. Izbrana je smučarska vozovnica, ki ustreza izbranim starostnim skupinam in datumu koriščenja. Sistem vam bo tudi predlagal druge tipe smučarskih vozovnic, ki jih lahko na tem koraku še zamenjate.
 
 
Korak 5: izberi način prevzema smučarske vozovnice
Določiti je potrebno način prevzema smučarske vozovnice. Izbirate lahko med sledečimi načini prevzema smučarskih vozovnic:
  • Naloži na Petrol KeyCard: za ta način prevzema potrebujete Petrol KeyCard za sistem Skidata ali Petrol KeyCard za sistem Axess. Petrol KeyCarde prejmete ob prvem nakupu ob vseh prodajnih mestnih Petrol v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini.

  •  
Katera smučišča uporabljajo Petrol KeyCard Skidata? Trenutno so to smučišča Goldeck, Krvavec, Rogla,Soriška Planina, Gače, Jahorina, Bjelašnica in Platak.


 
 
Katera smučišča uporabljajo Petrol KeyCard Axess? Trenutno so to smučišča Mariborsko Pohorje, Cerkno in Kanin.


 
 
  • Prevzem z voucherjem: ne potrebujete svojega Petrol KeyCarda, saj boste smučarske vozovnice prevzeli z voucherjem na blagajni izbranega smučarskega centra. Voucher in navodilo za prevzem smučarskih vozovnic boste prejeli po zaključku nakupa na vaš e-poštni naslov.

  •  
Korak 6: plačilo s kreditno kartico
Plačilo je možno samo s kreditno kartico Mastercard ali Visa. Po uspešno izvedenem plačilu boste v svoj e-nabiralnik prejeli potrditev nakupa in vse potrebne informacije za prevzem smučarskih vozovnic.